maatschappelijke projecten en advies

Projecten leven. Mijn ervaring is dat een project zo goed loopt als dat de basis stevig is.

Als projectleider  zet ik me in om maatschappelijke projecten de stevige basis te geven die er nodig is om vervolgens samen met hoofd, handen én hart de beoogde resultaten te bereiken.

 

Mijn rollen wisselen tussen projectleider, adviseur sociale interventies en trainer.

 

Projectleider

Ik breng projecten weer op st(r)oom met effectief en empathisch projectleiderschap. Ik maak graag gebruik van de methode Projectmatig Creëren.

 

Adviseur Sociale interventies

Ik werk met plezier aan projecten met maatschappelijke thema's: participatie, vrijwilligerswerk, emancipatie en informele zorg.  

 

Trainer

Als freelance trainer zorg ik voor een veilig leerklimaat om in korte tijd snel vooruit te kunnen gaan. Ik heb humor, stem af en zet in wat er nodig is. 

voorbeelden van projecten waar ik aan heb gewerkt:

Training: Systeemgericht werken met  Jonge Mantelzorgers

Trainer

1 op de 4 kinderen groeit op met zorg. In samenwerking met Lectoraat Mantelzorg heeft PEP Den Haag een trainingsaanbod ontwikkeld om professionals uit diverse sectoren (o.a. onderwijs, zorg en welzijn) te informeren over jonge mantelzorgers. De systeemgerichte ofwel contextuele benadering is het uitgangspunt voor de trainingen. 

Project: Maatschappelijke stage

Projectleider
Middelbare scholieren doen tijdens hun schoolcarrière ervaring op met vrijwilligerswerk met een maatschappelijke stage. In Den Haag coördineert PEP de maatschappelijke stage. In de afgelopen jaren ben ik bij dit project betrokken als projectleider, coordinator, trainer en adviseur.

WIJKLEERBEDRIJF DEN HAAG Schilderswijk

 Coördinator

Het WijkLeerbedrijf Den Haag Schilderswijk is een initiatief van Calibris Advies en biedt onderwijs en stage aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. In dit leerwerktraject zijn zowel zorg- als welzijnsorganisaties betrokken. 


ervaring van klanten:

 

 Jeanet Moerings, senior adviseur informele zorg bij PEP Den Haag:

"Janine is een betrokken en deskundig adviseur en trainer. Zij werkte mee aan het respijtzorg onderzoek en ontwikkelde en gaf trainingen over het herkennen en ondersteunen van jonge mantelzorgers."

 

Minke De Gier, Docent, adviseur, kwartiermaker in het sociale werkveld: 

"Resultaatgericht, integer en sensitief; eigenschappen die bij Janine prachtig samen komen waardoor de samenwerking verdiepend is door de eerlijke vragen die ze stelt (en niet stelt), betrouwbaar door de daadkracht die ze ten toon stelt en prettig om de fijne persoon die ze is."

 

Heleen Dierdorp, Creatief Strateeg bij Happy Matters marketing & media:

"Janine is een professional die haar vele talenten optimaal mixt. Als projectleider/trainer is haar zachte, aandachtige en liefdevolle kant een mooie toevoeging op haar organisatorische kwaliteiten. Als energiewerker is ze aangenaam stevig, doelgericht en aards. Janine doet me denken aan een kite-surfer: ze vangt de energie van 'het hogere' in haar vlieger, heeft de touwtjes stevig in handen en vaart precies de gewenste koers."